Oxoşk'va do Oropa Şeni (((-_-))) Özgürlük ve Aşk İçin




zugasiberepem@gmail.com

Zugasi Berepe --->> Facebook Grup

13 Kasım 2007 Salı

Xainides - To megalo taxidi (1997)*


Musical style

Disc Length: 3671 seconds
Released: 1997
Genre: Folk


Track List

o1. O Gamos 4:36
o2. Thalassa Pikrothalassa 5:17
o3. Eiha Mi' Agapi Mia Fora 4:19
o4. Arapiko 3:32
o5. Karavi - Karavaki 3:33
o6. To Syrto Tou Anemou 5:31
o7. Se Perivoli Monahos 3:56
o8. I Aneraida 4:12
o9. Ki An Esvise San Iskios 4:25
10. Mi Gyriseis Pisw 5:06
11. Sts' Agapis Ti Vathia Pligi 5:43
12. O Makrys Heimwnas 6:26
13. Ena Taxidi Makrino 4:26


Pass & Link

apetr

*Bu Albüm "TASOS" Arkadaşımız Tarafından Upload Edilmiştir Kendisine Bloğumuz Adına Teşekkürlerimizi Sunarız...

2 yorum:

zugaşi berepe (re$oo) dedi ki...

LIVE

Με αφετηρία την Κρήτη της αστείρευτης μουσικής και αισθητικής παράδοσης και τελικό προορισμό τις ψυχές όλων μας, οι Χαϊνηδες πραγματοποιούν εδώ και δεκατέσσερα χρόνια αυθεντικά μουσικά ταξίδια με συνέπεια , ήθος και μεράκι. Η μουσική για τους Χαϊνηδες είναι μία μύχια ανάγκη της ψυχής τους, μία αποκαλυπτική διαδικασία και μία διαρκής πορεία αυτογνωσίας.

Ταξιδευτές και ονειροπόλοι, ρεαλιστές και αντάρτες-όπως δηλώνει και το όνομά τους- οι Χαϊνηδες παίζουν και τραγουδούν δικές τους συνθέσεις που μοιάζουν άχρονες , σαν να ήταν πάντα καταγεγραμμένες στο συλλογικό μας ασυνείδητο. Παίζουν στις παρέες, στους γάμους και τα πανηγύρια, δέχονται απ΄τους ανθρώπους το συναίσθημά τους και το μετουσιώνουν σε μουσική.

Με ευδιάκριτο μουσικό στίγμα και συναρπαστικά live, οι Χαϊνηδες έχουν δώσει συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας ένα πιστό και φανατικό κοινό που τους ακολουθεί σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στις εμφανίσεις τους.

zugaşi berepe (re$oo) dedi ki...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το συγκρότημα ΧΑΪΝΗΔΕΣ ξεκίνησε δειλά-δειλά το Μάρτη του ΄90 με μία παρουσίαση στη «Λέσχη» Ηρακλείου σαν τριμελές σχήμα. Το σχήμα γρήγορα γίνεται επταμελές , κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο και πραγματοποιεί συναυλίες στην Κρήτη και την Αθήνα, μέχρι το Γενάρη του ΄91 όπου και διαλύεται. Από αυτό το πρώτο σχήμα παραμένουν ο Δημήτρης Αποστολάκης και ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης και μαζί με τα νέα μέλη ( Μαρία Κώτη, Αλέξη Νόνη,Αντώνη Σκαμνάκη, Περικλή Τσουκαλά και Γιώργο Μανωλάκη) αποτελούν τους ΧΑΪΝΗΔΕΣ στη σημερινή τους μορφή. Οι ίδιοι λένε πως «κατευθυντήριος γραμμή του συγκροτήματος είναι ο σεβασμός της μουσικής παράδοσης στο πνεύμα και ,όπου είναι εφικτό, στο γράμμα». Βασικός τους άξονας είναι η αντιμετώπιση της μουσικής παράδοσης σαν ζωντανό και γόνιμο στοιχείο και όχι σαν μουσειακό έκθεμα.