Oxoşk'va do Oropa Şeni (((-_-))) Özgürlük ve Aşk İçin




zugasiberepem@gmail.com

Zugasi Berepe --->> Facebook Grup

15 Ekim 2007 Pazartesi

Doğan Canku - Sonsuza Dek/Ayrılık


Musical style

1. Geçen Günler
2. Sonsuza Dek
3. İnsanoğlu
4. Yaşamak Güzel
5. Takalar
6. Soylu İnsan
7. Ayrılık
8. Sultani Yegah Sirto
9. Gecelerim


Pass & Link

prometheus09

2 yorum:

zugaşi berepe (re$oo) dedi ki...

Doğan Canku 1947 yılında Kütahya'nın Tavşanlı kazasında doğdu. Henüz konuşmayı dahi bilmediği 2,5 yaşında "Ey Dün Dan" adlı ilk bestesini yaptı. İlk müzik nosyonlarını amatör bir müzikolog olan babası Şeref Canku'dan aldı.

1958 de Ankara Devlet Konservatuarı'nı kazanarak 6 yıl viyolonsel ve piyano eğitimi gördü.1964 yılında klasik gitar ile tanışan Canku, bu enstrümana büyük bir tutkuyla bağlandı. O yıllarda gerek bu enstrümanın konservatuarda eğitiminin olmaması, gerek yasakların getirdiği baskı, Doğan Canku'nun eğitimini yarım bırakmasına neden oldu. Bundan sonra Canku'nun profesyonel hayatı başlamış oldu. Çok kısa sürede flamenco gitar çalmayı öğrenip ülkenin en iyi gitaristleri arasına adını yazdırdı. Bir çok profesyonel şarkıcıya eşlik ederek onların repertuarlarına önemli ölçüde katkıda bulundu.

1967 de Ankara Radyosu'nda açılan bir sınavı kazanarak Klasik Türk Müziği teorisi ve pratiği üzerinde eğitim gördü.

1969 yılında Selami Karaibrahimgil ve Ahmet Kurtaran ile birlikte Modern Folk Üçlüsü adındaki topluluğunu kurdu. Türk Halk Müziğini ve Klasik Türk Müziğini modernize ederek çok seslendirdi ve 15 yıl boyunca yurt içinde ve dışında yüzlerce konser, TV ve radyo programları yaptı. Yaklaşık 45 ülkede Türkiye'yi defalarca temsil etti.
1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü'nde müzik direktörlüğü ve araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1980 yılında İstanbul'a yerleşerek profesyonel müzik hayatına tek başına devam etti. Modern Folk Üçlüsü ile yaptığı bir çok 45 lik ve 5 adet LP nin yanı sıra, kendi adına bir adet LP ve üç adet CD çıkardı.

Modern Folk Üçlüsü ile çıkarttığı albümler:
- Modern Folk Üçlüsü
- Bizim Tepeler KOnseri
- 40 Yıl Sonra - Takalar
- Çocuklarımız İçin
- Pop
- Bir Doğru Nota Öyküsü
- Yapı Kredi Yayınları - Çocuk Şarkıları
- İş Bank. Kül. Yay.

Solo Albümleri:
- Doğan Canku
- Köçekler
- Sonsuza Dek, Ayrılık
- Doğan-n'ın Uyanışı

1990 yılından itibaren profesyonel müzik hayatına sadece konser, söyleşi ve kaset-CD çalışmalarıyla devam eden sanatçı, 1993 yılında kendi adını taşıyan bir müzik dershanesi açtı. Halen bu müzik dershanesinde geniş bir kadro ile eğitim veren Canku'nun en büyük arzusu ve hedefi özel bir konservatuar açarak, daha geniş kitlelere hitap edebilmektir.

Doğan Canku'nun hayatı boyunca ilgi duyduğu, araştırdığı ve bizzat deneyimlediği diğer bir konu da Metafiziktir. Henüz 4 - 5 yaşlarında deneyimlediği ve ne olduğunu anlayamadığı doğaüstü olaylar, 16 yaşından itibaren onun metafiziğe yönelmesine neden oldu. Uzun yıllar Hatha Yoga, Konsantrasyon ve Kontamplasyon Meditasyonu üzerinde çalışmalar yaptı. 1986 yılında Maharishi Mahesh Yogi'nin öğretisi olan Transandantal Meditasyon'nu ve 1990 yılında TM Sidhi tekniklerini öğrendi.

1975 yıllarında Uzak Doğu savaş sanatlarına da ilgi duyan ve bir süre Taek-won-do, Kung-Fu gibi dövüş teknikleri üzerinde çalışan Canku, ileriki yıllarda ülkenin en iyi Aikido ustalarından, İhsan Özgün'den (5. Dan) bu sanatın inceliklerini öğrenmeye başladı. Siyah Kuşak 1. Dan sahibi olduktan sonra ustası İhsan Özgün'ün adına açılan aikido okulunun da kurucuları arasında yer aldı.

Vejeteryan usulü yemek pişirmekten, botanik ve el sanatlarına kadar bir çok hobisi de bulunan Canku'nun yayınlanmış üç de kitabı bulunmaktadır. Bu kitaplardan bir tanesi, şiirleri ve metafizik deneyimlerini konu alan "Ey Dün Dan", diğer iki tanesi de müzik eserlerinden oluşan nota kitaplarıdır.

zugaşi berepe (re$oo) dedi ki...

teşekkürler emeğine sağlık