Oxoşk'va do Oropa Şeni (((-_-))) Özgürlük ve Aşk İçin




zugasiberepem@gmail.com

Zugasi Berepe --->> Facebook Grup

13 Ekim 2007 Cumartesi

Mehmet Gümüş (((-_-))) Gül Yangını Ömrümüz



(((-_-))) Musical style (((-_-)))

Revolutionist
Music



(((-_-))) Track List (((-_-)))

A1 - Adı Yok Tesellinin (((-_-)))
A2 - Bir Yıldız Işısın (((-_-)))
A3 - Didar'a Ağıt (((-_-)))
A4 - Umudun Güncesi (((-_-)))
A5 - Gül Tadında Sözler Yazdık (((-_-)))
A6 - Gülyangını Ömrümüz (((-_-)))

B1 - O Sönmez (((-_-)))
B2 - Bir Düş Uçuracağım (((-_-)))
B3 - Karadeniz (((-_-)))
B4 - Sevda Gücü (((-_-)))
B5 - Demirle Pas Arasında (((-_-)))


PaSs & LinK

LaZuTLaR pLaK


www.mehmetgumus.com


zuğa R poğarişi (((-_-))) deniz R. pınaroğlu

1 yorum:

zugaşi berepe (re$oo) dedi ki...

Mehmet Gümüş (((-_-)))

Müzikle iç içe bir ailede doğduysanız, sizin de müziğe yakın olmanız kaçınılmazdır. Tıpkı ilköğrenim yıllarında bir Müzik Grubunda yer bulacak kadar yetkinleşen Mehmet GÜMÜŞ gibi. Fatsa doğumlu olan Mehmet GÜMÜŞ şimdiki adı Gazi Üniversitesi olan Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik bölümü mezunu . Ankara'daki yüksek öğrenim yılları, Müzikal anlayışının pekiştiği yıllardır. Müzik Öğretmeni olarak Fatsa Lisesi'nde geçen yılları ise onun müzikal birikimini öğrencilerine aktardığı yıllardır.

1990 yılında çıkarmış olduğu "GÜL YANGINI ÖMRÜMÜZ " isimli albümüyle profesyonel müzik yaşamına ilk adımını atar. Daha sonra diğer adımlar gelir. "HALK KONSERLERİ" (1992), "GÜLÜMSEDİK GÖKYÜZÜNE" (1994), "SOLMASIN YÜZÜN "(1998), "KORKARIM GİDECEKSİN"(2003).

Çocuk şarkıları ve tiyatro müzikleri de yapan, bu güne kadar yaklaşık 100 besteye imza atan sanatçıya ait ezgileri duymayan pek az insan var gibidir. Edip AKBAYRAM'ın okuduğu "KARADENİZ KARADENİZ, "ANNELERGÜNÜ", "BİR DÜŞ UÇURACAĞIM", "GÜLÜMSEDİK GÖYÜZÜNE ","VAY BENİ "; Yavuz BİNGÖL'ün okuduğu "ÇEKELİM TURNAM SİNEYE", "BUĞDAY TANESİ", "HOŞ MUDUR" ; Onur AKIN' ın okuduğu "ASUDE","CANOY"; Mustafa ÖZARSLAN'ın okuduğu "SEN GİDERKEN";... yine İlkay AKKAYA (Grup Kızılırmak), ALİŞAN, Banu KIRBAĞ, Nurdan İPEK, Sevinç ERATALAY, Ali ASKER gibi, daha nice sanatçıların yaptığı albümlerde Mehmet GÜMÜŞ' ün ezgilerine rastlarız.

Başta bağlama olmak üzere birçok müzik aleti de çalabilen Mehmet GÜMÜŞ' e göre sanat; "toplumsal ilişkilerin estetik bir ifadesi" olarak tanımlanıyor.

"KORKARIM GİDECEKSİN" adını verdiği yeni albümünde, son dört yılda bestelediği 40 kadar ezgi arasından süzüp aldığı 12 eser var.

Prodüktörlüğünü Onur AKIN'ın, aranjörlüğünü ise Cebrail KALIN'ın yaptığı bu yeni albüm; "Eylül Müzik" ve "Seyhan Müzik" ortak yapımı olarak dinleyicilere sunuldu.

Söz yazarları arasında İbrahim KARACA, Ahmet Can AKYOL, D. Ali AKINET, Bülent KAYA gibi isimlere yer veren Mehmet GÜMÜŞ yeni albümünde yürek tellerini titretecek Türkü tadında yeni besteleriyle çıkıyor karşımıza...